T +31 (0)342 – 426 000

Het 2G netwerk stopt, wat betekent dit voor mijn lift?

Leestijd: 2 minuten

Het 2G-netwerk, momenteel gebruikt voor spreekluisterverbindingen in veel liftinstallaties, zal binnenkort worden stopgezet door alle telecom providers. Als toonaangevende leverancier van liften en bijbehorende systemen, is het onze missie bij Axess B.V. om u volledig te informeren over deze ontwikkeling. In deze blog bespreken we de gevolgen van het einde van het 2G-netwerk voor uw lift en bieden we inzicht in de stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw spreekluisterverbinding operationeel blijft.

 

Wat is een spreek luisterverbinding en waarom is het belangrijk?
Een spreekluisterverbinding is een cruciaal onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen in een liftinstallatie. Het stelt gebruikers in staat om in geval van een calamiteit of opsluiting direct contact te maken met Axess of een andere dienst, waar hulp kan worden ingeroepen. Deze verbinding moet te allen tijde actief zijn om te voldoen aan de veiligheidseisen voor liften. Als de spreek luisterverbinding niet functioneert, kan dit leiden tot afkeuring van de lift tijdens de keuring.

 

Hoe werkt een spreek luisterverbinding?
De spreekluisterverbinding in een lift is gekoppeld aan een mobiel telefonienetwerk via een modem. Momenteel zijn veel van deze verbindingen nog actief via het 2G-netwerk. Echter, met het naderende einde van het 2G-tijdperk moeten alle verbindingen voor 2025 worden overgezet naar het 4G-netwerk om operationeel te blijven.

 

Wat moet er gebeuren?
Om ervoor te zorgen dat de spreek luisterverbinding blijft werken, moeten liftinstallaties worden voorzien van een modem dat geschikt is voor het 4G-netwerk. Bestaande modems moeten worden vervangen door de nieuwe 4G-modellen om continuïteit te garanderen.

 

Wat zijn de gevolgen van het niet doen van de upgrade?
Als de upgrade niet wordt uitgevoerd, zal de spreekluisterverbinding niet meer functioneren na het stopzetten van het 2G-netwerk. Dit betekent dat in geval van een noodsituatie geen contact kan worden gemaakt met het Customer Care Center en dat de lift mogelijk wordt afgekeurd tijdens de eerstvolgende keuring.

 

Waarom moet ik nu upgraden?
Hoewel uw lift of spreekluister unit mogelijk nog niet oud is, is het noodzakelijk om vooruit te plannen vanwege de aankomende veranderingen in de netwerktechnologie. Door nu te investeren in een 4G-compatibele spreekluisterverbinding, bent u voorbereid op de toekomstige behoeften en blijft de veiligheid van uw liftgebruikers gewaarborgd.

 

Wanneer stopt het 2G-netwerk?
Belangrijke telecom providers zoals KPN en Vodafone hebben aangekondigd om het 2G-netwerk in 2025 uit te schakelen, waardoor het van vitaal belang is om tijdig de nodige upgrades uit te voeren.

 

Waarom stopt het 2G-netwerk?
Met de groeiende vraag naar data en beperkte capaciteit van de netwerken wordt het stopzetten van het 2G-netwerk noodzakelijk om ruimte vrij te maken voor het efficiëntere 4G-verkeer.

 

Overstappen op 4G
Bent u op zoek naar deskundig advies over het upgraden van uw spreekluisterverbinding naar het 4G-netwerk? Neem dan vandaag nog contact op met Axess B.V. Ons team van specialisten staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor uw liftinstallatie. Vertrouw op Axess B.V. voor betrouwbare en veilige liften, nu en in de toekomst.